Top 10 excursii la munte, impresii

Care sunt cele mai frumoase excursii la munte

Va prezint top 10 excursii la munte. O excursie la munte o tii minte toata viata astfel ca si acum dupa 10 ani imi amintesc de ele cu placere. Din pacate sau fericire sunt excursii interne dar pline de viata si buna voie alaturi de cei mai dragi prieteni:

  1. Fagarasii- o excursie la munte alaturi de 2 fete dragi si un camarad
  2. Garda- foto excursie si training in fotografie de pestera
  3. Ramet- excursie la muntele de suflet. Prima excursie la munte
  4. Padis- Excursia de munte din facultate ghidat de un coleg de liceu
  5. Suncuius- Excursie de pestereala alaturi de grupul de la facultatea de biologie
  6. Pietrosu- aplicatia excursie pe pietrosu cu facultatea de geografie
  7. Daica- excursie la munte platita alaturi de Clubul Montan Apuseni
  8. Bucegi- Sarbatorirea luarii bacului printr-o excursie la munte in bucegi
  9. Rarau- excursie scolara cu palatele copiilor din tara
  10. Vartop- excursie la munte castigata la un concurs tv

Sunt 10 articole despre cele mai indragite 10 excursii ale mele despre munte.
Experiente de neuitat alaturi de cei dragi pe munte. Sunt excursii de munte din tara deoarece am considerat ca in primul rand trebuie sa vad ce am in ograda si abia apoi sa merg in alte tari

Am strabatut Romania dea lungu si dea latu pe carari de munte sau pe plaje lalitoral sau grinduri din delta. Nu conta ca alocatia nu imi ajungea de bilet de tren si doua sandwishuri si va pot spune ca avem o tara minunata pacat ca scopul e de a o umple de gunoaie. Nu m-a pasionat prea mult sa deschid o afacere in domeniul turismului dar carari le-am golit de gunoaie si am marcat trasee turistice prin apuseni.

Si la final va doresc o lectura placuta alaturi de Calistrat Hogas “Pe carari de munte”

Scriitorul Calistrat Hogas s-a nascut pe 19 aprilie, 1847, la Tecuci, cu numele de Dimitriu. A fost fiul protopopului Gheorghe Dimitriu si al Mioarei Dimitriu. A fost inscris la scoala publica, sub patronimicul Hogas, din initiativa invatatorului, Hogas fiind porecla bunicului dinspre tata.In perioada 1860-1869, a urmat Academia Mihaileana din lasi, in generatia lui A.D. Xenopol, Alexandru Lambrior, Vasile Conta, Gheorghe Panu si altii, de care l-au legat prietenii durabile. Dupa absolvirea liceului, s-a inscris la Facultatea de Filozofie si Litere din lasi, „bransa literara. In anul in care a terminat studiile, in urma unui concurs, a fost numit profesor de „partea literara la gimnaziul comunal din Piatra Neamt, iar la foarte scurt timp – director.S-a casatorit pe 17 ianuarie 1871 cu fiica preotului Costache Gheorghiu din Piatra Neamt, foarte tanara si sfioasa, Elena, careia scriitorul i se adresa cu apelativul „Elencu. Un conflict de proportii cu autoritatile locale care patronau gimnaziul l-au determinat sa se mute, in 1878, pentru doi ani, la gimnaziul din Tecuci si un an la Scoala Normala „Vasile Lupu din lasi. A revenit in 1881 ca director si profesor la Piatra Neamt, devenind un apropiat „amic al lui I.L. Caragiale, aflat in perioada octombrie 1881 – martie 1882 in judetul Neamt, ca revizor scolar. Un alt conflict cu autoritatile locale, in 1886, implicand si conotatii de viata personala, l-au indemnat sa se transfere, ca profesor si director, la gimnaziul din Alexandria, refuzand oferta de a se stabili la Bucuresti.Profesorul C. Hogas s-a apropiat de casa, stabilindu-se la Roman, in 1891. A iesit la pensie, dar a continuat sa predea pana la 40 de ore pe saptamana. In 1915, scriitorul se muta la Piatra Neamt unde locuiau deja sotia si fiica, Cecilia. Pe 28 august 1917, Calistrat Hogas se stinge din viata, la Roman.

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *