Sinaxar 3 septembrie

Sinaxar pentru 3 septembrie : pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Antim , pomenirea sfintei Febe , pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Teoctist , pomenirea Sfântului Zinon , pomenirea Sfintei Vasilisa din Nicomidia , pomenirea Sfântului Aristion , episcopul Alexandriei din Cilicia , pomenirea Sfântului Hariton. Pomenirea Sf. Mucenic Arhontiul , pomenirea celui întru sfinţi împăratul Constantin cel Nou (cel Tânăr) , pomenirea Sfântului noului Mucenic Polidor , Neofit si Meletie

Urmariti asa dar sfintii de pe 3 septembrie amintiti in sinaxar

Sfântul Sfinţitul Mucenic Antim sinaxar 3 septembrie

Antim este succesorul lui Chiril la biserica Nicomidiei. Biserica cu hramul mucenicului se gaseste la Galati. Sfantul Mucenic Antim a fost episcop al Nicomidiei intre 284 si 303 .

sfanta Febe sinaxar 3 septembrie

diaconiță a Bisericii din Chenhrea (Grecia). Febe era o femeie destul de înstărită. Sa mai numit si Fiva (Febe). Un centru de abilitate si reabilitate din cluj-napoca ii poarta numele.

Cuviosul Părintele nostru Teoctist sinaxar 3 septembrie

Teoctist din Palestina (+467) a fost un mare ascet . Cartea pdf Viața și acatistul Sfântului Cuvios Teoctist din Palestina are 62 pagini si se gaseste la 5 lei pe internet sau la pangarele bisericilor.

fântul Zinon

Sfinta Vasilisa sinaxar 3 septembrie

Sfintele Mucenițe Vasilisa și Anastasia erau din marea cetate Roma . i s-au tăiat sânii şi mâinile şi picioarele şi limbile şi la sfârşit li s-au tăiat şi capetele de sabie. Sfânta Vasilisa trăia la Nicomidia. a dat-o pe sfânta Vasilisa să fie mâncată de doi lei. Aceasta însă rugându-se cu stăruinţă, leii nu s-au atins de ea.

Sfântul Aristion

S-a născut în localitatea Aribazo din eparhia Apamea, în Siria. Aristion a fost sfinţit episcop de Isso în Cilicia. Liceul de arte din Oradea are un cor care ii poarta numele. Ansamblul coral Ariston a reprezentat Mitropolia Clujului la concursul national de muzica Ecleziala laudati pe Domnul.

Sfântul Hariton

Cuviosul Hariton era din eparhia Licaoniei . Gasiti si o carte despre el sau puteti rasfoi: Noul Mucenic Hariton de la Manastirea Crna Reka pdf. Cartea de cumparat are 116 pagini si se gaseste la putin peste 5 lei.

Sf. Mucenic Arhontiul

împăratul Constantin cel Nou (cel Tânăr)

Constantin al IV-lea a avut doi copii .

Sfântul noului Mucenic Polidor

Neofit si Meletie

Sfinţii Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânişoara sunt doar doi dintre nenumăraţii sihaştri care s-au nevoit în preajma Mănăstirii Cozia. Sunt sfintii romani amintiti pe 3 septembrie. La bătrâneţe, însă, nemaiputând coborî din peşteră cale îndepărtată, s-a rugat lui Dumnezeu şi prin grija Maicii Domnului a izvorât un  izvor de apă chiar înaintea peşterii sale, care curge şi astăzi, fiind numit: „izvorul lui Meletie”.

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *