Rugaciuni

Rugaciuni ortodoxe

Rugaciunile ajuta foarte mult la linistea sufletului la o impacare a persoanei dar si la indeplinirea dorintelor. Rugaciunile se pot realiza cel mai bine in biserica cea mai puternica fiind duminica la liturghie sau in zilele de sarbatoare, acasa in fata unei icoane sau cruci sau la capataiul patului inainte de culcare daca vorbim despre rugaciunile de seara sau oricand in timpul zilei oriunde vati afla in gand daca simtiti nevoia de ajutor sau sunteti greu incercati. De asemenea va puteti ruga si pentru binele altor persoane sau sa lasati la biserica pomelnice pentru ele.

  • Alte rugaciuni
  • de multumire
  • incepatoare
  • de calatoarie
  • pentru sanatate
  • tatăl nostru

Rugaciunea este o experienta personala, ea avand numeroase semnificatii de la persoana la persoana. Aceasta este un act de devotiune, de multumire si de lauda. Un numar mare de persoane se roaga in fiecare zi, multe dinter aceste persoane rugandu-se cel putin o data pe saptamana. Studiile chiar au dovedit faptul ca rugaciunea are un efect pozitiv semnificatvi asurpa sanatatii noastre mentale, emotionale, dar si fizice.

Conditia de baza pentru ca rugaciunea sa fie una eficienta este ca aceasta sa fie sincera. Daca rugaciunea este facuta din obligatie sau pentru a avea un castig personal, atunci trtebuie sa stiti ca s-a demonstrat faptul ca rugaciuena poate avea chiar si un impact negativ in acest caz. Meditatia, rugaciunea, dar si practicile spirituale va pot ajuta sa va concentrati atentia asupra unui scop mult mai inalt decat sine si sa va bucurati in acest fel de beneficiile oferite de aceasta.

Cand efectuam rugaciuni?

Rugaciunea creste semnificativ capacitatea de autocontrol. Rugaciuena poate chiar neutraliza oboseala mentala, stimuland in acelasi timp si autocontrolul. Rugaciunea este buna si pentru faptul ca reuseste sa consolideze relatiile, ea avand un impact semnificativ asupra relatiilor de cuplu. Rugaciunea ajuta oamenii sa-si rezolve neintelegerile mult mai eficient si sa se simta mai apropiati de partener.

Rugaciunea este si cea care creste abilitatea de a face fata stresului. Practicile de relaxare ne declanseaza gene care ne apara de boli precum tensiuena marita, infertilitate, cancer sau chiar alte boli. Daca se practica rugaciunea ca o tehnica de relaxare, atunci aduce si mai multe beneficii sanatatii.

Rugaciunea mai este cunoscuta si pentru faptul ca ajuta mult la combaterea depresiei. Ea imbunatateste starea de bine, marind nivelul de dopamina din organism. Dopamina mareste emotiile pozitive, iar o doza mai mare de dopamine ajuta mult in prevenirea depresiei, dar si a anxietatii.

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *