Renovare de primara? Iata cateva idei de mobilier de baie pentru locuinta voastra!

Odata cu venirea primaverii, multi dintre noi ne gandim la cum sa ne imbunatatim casele. Una dintre incaperile la care multi oameni nu se gandesc atunci cand fac planurile pentru renovare este baia, care de multe ori ramane asa cum a fost cand a fost achizitionata locuinta.

Motivele pentru care baia e lasata la urma sunt destul de complexe si includ:

  1. de multe ori e vorba de un spatiu restrans in care posibilitatile de schimbare sunt relativ limitate.
  2. spre deosebire de celelalte componente ale casei, in care inlocuirea unui singur produs este de ajuns uneori pentru a schimba aspectul unei camere (de exemplu, adaugarea unei canapele intr-un living), intr-o baie de regula au loc schimbari ceva mai complexe, mai costistisitoare.
  3. multa lume nu intelege ca o baie mai confortabila imbunatateste calitatea vietii, cat si valoarea casei in cazul in care se doreste o eventuala revanzare.

Idei de mobilier de baie

Sunt cateva idei de luat in considerare atunci cand doriti sa redecorati baia: ce fel de mobilier de baie doriti, bugetul avut la dispozitie si nu in ultimul rand, spatiul util avut la indemana. Acest ultim element este deosebit de important si trebuie bine planificat astfel incat redecorarea sa nu fie un esec. De exemplu, o mansarda cu pereti oblici de diferite unghiuri necesita un anume tip de mobilier, pe cand o baie de +20 de metri batrati este mult mai versatila din punct de vedere al posibilitatilor de redecorare.

Pentru cei cu spatii mai mici la dispozitie i-am gasit pe cei de la Savini Due, care au lansat colectia Perla special conceputa pentru bai mici. Aspectuoase, versatile, modern finisate si cu posibilitate de personalizare, cu spatiu inteligent de depozitare a prosoapelor sau a machiajelor, aceste piese ar trebui sa satisfaca cerintele impuse de spatii restranse.

Evident, un dulap suspendat si o chiuveta micuta (chiar daca cu posibilitate de schimbare a instalatiei pe stanga, dar si pe dreapta) nu fac minuni, insa pot fi de folos celor care vor sa isi renoveze baia si nu au spatiu util prea mult la indemana, cat si celor care vor sa isi amenajeze o baie, dar la care spatiul este din nou problematic.

Greseli de evitat in redecorarea baii

Inainte de a incepe modificarile ar fi bine sa planuiti fiecare aspect in detaliu, de la masuratori la operatiuni complete. De asemenea, ar fi bine sa evitati urmatoarele lucruri:

  1. Asigurati-va ca aveti acces la firele de electricitate acolo unde aveti nevoie si ca ele sunt marcate. Nu de putine ori se intampla ca “mesterii” sa taie din greseala fire despre care nu stiu ca sunt acolo.
  2. Asigurati-va ca ceea ce vreti chiar se potriveste restului baii si un obiect anume nu e doar un moft.
  3. Functionalitatea primeaza intotdeauna in fata aspectului. Bineinteles, nici acesta din urma nu trebuie ignorat. DAR… daca un anume obiect arata bine in teoreie, insa are o functionalitate redusa in practica, probabil respectivul lucru nu este o alegere fericita.
  4. Costurile trebuie calculate de la bun inceput, intrucat nu de putine ori se intampla ca oamenii sa nu isi calculeze bine banii avuti la dispozitie si nici cheltuielile, astfel ca raman cu baia (sau orice alta incapere) nefinalizata. Daca e un proces mai complex care presupune inlocuiri masive, nefinalizarea proiectului strica functionalitatea si aspectul intregi case.
  5. Evitati cele mai ieftine produse, chiar daca asta inseamna sa mai amanati inceperea operatiunii de redecorare. Chiar daca lucrurile mai scumpe nu inseamna neaparat ca sunt mai bune, de cele mai multe ori sunt, iar lucrurile cele mai ieftine sunt adesea de calitate indoielnica. Astfel, pentru a preintampina deteriorarea rapida a lucrarii, evitati cele mai ieftine produse. Bugetul, in conditiile in care e limitat, trebuie sa contina produse cel putin mid range (adica sa aiba pret mediu intre extreme) pentru a avea garantia relativa a unor produse de calitate.

Personal, ne-au placut produsele celor de la Savini Due (de unde am luat si pozele de mai sus), mai ales ca in colectiile lor se gasesc nu doar posibilitati de decorare a bailor mici, cat si multe alte optiuni, pentru toate dimensiunile si bugetele.

Eventual, puteti arunca un ochi si peste pagina lor de Facebook pentru a vedea noile colectii pe care cei de la Savini Due le planuiesc, pentru a vedea cum arata piesele lor de mobilier de baie in mai multe ipostaze si altele asemenea.

Author: Matei

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *