Pulsoximetru ieftin in tehnica medicala

Intr-o perioada pandemica in care toate sectoarele vietii noastre au fost influentate de virusul SARS-COV-2, pe masura ce o parte dintre spitale au devenit si mai mult focare de infectie, tot mai multi oameni au inteles ca este mai intelept sa previi decat sa tratezi, mai ales un virus impotriva caruia avem putine arme eficiente.

Preventia bolilor respiratorii nu presupune doar distantare si restrictionarea iesirilor care nu sunt de stricta necesitate, ci adesea presupune si achizitia de instrumente utile precum masti, dezinfectant, pulsoximetre, precum si suplimente nutritive sau stimulatoare imunitare. Utilitatea lor s-a dovedit in amplele studii care au avut loc de la inceputul pandemiei si pana acum, ba mai mult, au aratat si alte beneficii oarecum neasteptate: folosirea mastilor si a distantarii sociale nu doar ca a redus numarul de infectari cu COVID-19, ci si infectarile cu virusuri precum Influenza (cunoscut drept virusul gripal). De exemplu, in Noua Zeelanda, aceste masuri de siguranta au dus la o scadere a cazurilor de gripa cu 99%.

Un pulsoximetru ieftin de tehnica medicala?

Unul dintre cele mai perfide lucruri ale infectiei cu SARS-COV-2 e faptul ca desi afecteaza plamanii de cele mai multe ori, nu intotdeauna persoanele infectate au din prima tuse. Practic, saturatia de oxigen in molecula de hemoglobina incepe sa scada pe masura ce plamanii sunt mai afectati iar tusea apare abia ulterior, doar ca aici apare o problema: cu cat mai tarziu incepe tratamentul, cu atat mai mici sunt sansele de complicatii severe.

De aceea, este foarte importanta in aceasta perioada achizitia unui pulsoximetru ieftin de la tehnica medicala. E un instrument util care poate fi de folos atat pentru a putea monitoriza saturatia de oxigen din sange, cat si pentru a putea monitoriza eventualele fluctuatii in frecventa cardiaca (de exemplu, o crestere a frecventei cardiace ar putea fi un semn incipient de compensare cardiaca pentru o eventuala problema respiratorie)

Este nevoie de un pulsoximetru scump, similar celor din ambulante/unitati de primiri urgente sau din terapie intensiva? Nici vorba. Chiar daca cele din unitatile specializate au cea mai mare acuratete, scopul unui dispozitiv simplu, care sa poata fi utilizat de catre oricine, este acela de de a arata valorile aproximative, cu mici marje de eroare. Astfel, o eventuala fluctuatie majora, chiar si cu marjele de eroare asumate, precum o eventuala scadere a saturatiei de oxigen la sub 90% ar fi interpretata ca semn de alarma, iar acest lucru poate fi stimul suficient de mare cat sa trimita utilizatorul la doctor.

De exemplu, cel de mai jos (click pe poza pentru a ajunge in pagina de produs) este perfect pentru utilizatorii obisnuiti. Arata pe display atat saturatia cat si frecventa cardiaca, parametrii mai mult decat suficienti pentru utilizatorul “casnic” (si nu numai). In plus, rezultatele sunt si foarte usor de interpretat.

Un al doilea produs pentru utilizarea obisnuita ar fi cel de mai jos (click pe poza pentru a ajunge in pagina de produs). Este un produs dedicat copiilor. Chiar daca se spune ca SARS-COV-2 nu produce infectii grave la copii, sunt multe alte boli respiratorii in populatia pediatrica. De la bronsite, bronsiolite si pneumonii si pana la mucoviscidoza, aceste boli necesita supravegherea saturatiei de oxigen pentru a putea monitoriza atat o eventuala aparitie a unei boli, cat si modul de comportare al parametrilor respiratorii dupa ce se incepe tratamentul.

Eventual puteti arunca si o privire si pe pagina lor de Facebook pentru a fi la curent si cu ultimele noutati, precum pentru a afla de cele mai noi promotii.

Author: Matei

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *