In formula 1 trebuie sa dai 110%

“Singura modalitate de a castiga este de a da 110%pentru echipa. Trebuie sa impingi echipa inainte in permanenta…Trebuie sa ai foarte mult curaj si incredere in tine, sa reprezinti un exemplu pentru ceilalti si sa fi intotdeauna pregatit de lupta. Daca vrei sa castigi, trebuie sa fi atat de puternic si concentrat incat nimic altceva sa nu mai conteze” Mika Hakkinen, campion mondial (1998 si 1999)

Am citit multe carti de antreprenoriat si cum se fac banii, am participat la webinarii si conferinte. Pentru prima data aud de la un pilot de formula 1 ca trebuie sa dai 110%. Majoritatea spun ca trebuie sa dai 100% , un mare iubitor speaker si coach spunea ca nu in toate cazurile sa dai 100% , spere exemplu cand mergi sa donezi sange sa nu dai 100%. Ma tot intrebam cum e sa dai 110% cum poti sa dai mai mult de 100% din tine?

Ce inseamna sa dai peste 100% in formula 1 sau afaceri?

Mi-am pus aceasta afirmatia dupa ce am vazut declaratia lui Hakkinen pilot de formula 1. Raspunsul e foarte simplu la cum poti da peste 100% din tine in antreprenoriat. Atunci cand te pasioneaza ceva cand ai un hobby si il lucrii la un mod profesional acesta nu are limite. Ganditiva doar la copii cand se joaca cu masinutele (cateodata de formula 1) ei nu au notiunea timpului iar pasiunea lor de joaca si imaginatia nu au limite. Am urmarit prin citit multi oameni de afaceri care castiga multi bani si totusi cand le-am citit biografia , scrisa chiar de ei am spus “Asa ceva nu se poate”.

Cel care a creat reteta kfc a avut o viata foarte grea a lucrat la bucatarie toata viata , abia cand a ajuns la pensie si a avut timp si-a propus reteta fascinanta de mancare la sute de restaurante fiind respins de 99%. Un singur restaurant ia cumparat reteta iar la 88 de ani a ajuns biliardar. De ce mi se pare ca a dat peste 100%? tocmai pentru ca a incercat de atat de multe ori si nu a reusit si nu s-a lasat

A da peste 100% din ce poti , poate fi fatal

Vedem multi piloti de formula 1 care risca foarte mult, in acest caz ei dau defapt peste 100%. Despre acel risc e vorba care dus la extrem fara a stii ce e dincolo poate fi fatal. Multi recunosc sau se vede ca au ramas cu traume dupa ce au dat peste 100% din ce pot . Incearca sa spuna si se vede ca dau peste 100% si uneori nu o fac pentru ei. Totusi eu va incurajez sa aveti grija cu limitele la care va avantati pentruca traumele le puteti trage toata viata dupa voi

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *