Idei amenajare curte la tara. Cum ai gazon perfect fara sa muncesti?

Iarba verde de acasa nu te lasa fara idei de amenajare curte la tara

Se intampla in 2020 cand a inceput pandemia si m-am mutat la lara. Atunci mi-au venit mai multe idei de amenajare a curtii mele de la tara. Cand ai idei amenajare curte la tara te imprietenesti cu natura.

Pentru ca am fugit de aglomeratie tot mia ramas gandul la masini; asa mi-a venit in minte sa imi iau o masina de tuns iarva. Prima data m-am uitat la cele electrice pentru ca sunt mai ieftine , mai apoi m-am uitat la cele pe benzina dar parca imi suradea ideea unui tractoras de tuns iarba. Vazand ca la pretul unui tractoras imi pot lua un robot care face singur treaba am zis gata asta vreau. Am asternut cateva idei pe hartie pentru o curte cam de 5k m2 cu livada si ce o mai fi.

Sclipirea: un robot de tuns iarba

O idee care ar avea a se pune in aplicare abia peste minim un an jumate. In primul rand trebuie sa curat curtea de tot felu de nimicuri , mai apoi insamantat iarba dupa ce sap toti cei 5k m2, rezolvat treaba cu irigatul ca in final sa achizitionez un robot de tuns iarba.

Planul pentru un gazon perfect:

  • motosapa– pentru a putea insamanta cu iarba am zis ca voi sapa dar cu o motosapa
  • seminte iarba– trebuie aleasa cea mai buna samanta pentru un gazon perfect de durata
  • robot tuns iarba– trebuie studiat si ales un robot tuns gazon potrivit care sa poata tunde si in panta o suprafata mare

Ideea este ca m-am apucat de lucru din acest moment prin curatarea la suprafata a gradinii.

Iata 3 lucruri pentru care m-am mutat la tara:

  1. Aer curat- azi cand se pune ata accent pe aer pulsat in spitale si la stiri se anunta recorduri ale poluarii aerului de la oras unde chiar oamenii fac poze faine cu cerul rosu nestiind ca este de la poluare
  2. mancare bio – legume din propria gradina iar branzeturi si mezeluri direct de la sursa
  3. Munca remote- poti lucra in IT de la tara linistit astfel avand acelasi salar ca si cum ai lucra de oriunde

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *