Iasi

Atunci cand ne gandim la Iasi ne gandim la cele mai frumoase si interesante atractii turistice. Cele mai importante atractii turistice din Iasi sunt:

Palatul Sturdza –  caldirea a fost contruita in anul 1816 si este o frumusete rara care poate fi admirata si in prezent.

Palatul Cuza –  este realizat in stil neogotic in anul 1804. Este intins pe o suprafata de 14 hectare si este o adevarata frumusete.

Palatul Culturii – a fost inaugurat pe 11 octombrie 1925 de catre regele Ferdinand al Romaniei. Era una dinte putinele cladiri dotata cu lumina electrica, ventilatie, aspiratoare, incalzit pneumatic la vremea respectiva.

Muzeul Unirii –  este realizat in stil neoclasic si reprezinta o adevara atractie turistica. Aici sunt disponibile importante piese din istorie dar si obiecte de decoratie interioare care au apartinut lui Al. I. Cuza , Mihail Kogalniceanu si Vasile Alecsandri.

Parcul Copou –  este unul dintre cele mai vechi parcuri din Iasi. Acesta se bucura de o frumusete deosebita iar natura ne incanta privirea cu culorile ei.

Iasiul este un oras frumos pe care trebuie sa il vizitezi. Aici vei avea parte de cele mai reusite si mai frumoase vacante.  Daca iti doresti sa vizitezi tara atunci nu trebuie sa pierzi orasul Iasi din vedere.

Author: Loreley

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *