Cursuri Linbi straine

Limbi moderne aplicate

Motivele pentru care relațiile tale nu funcționează


Te-ai întrebat de ce relațiile tale nu funcționează?

Sunt sigură că da.

Poate te gândești că faci ceva greșit sau că este ceva greșit cu tine.

Nu e de mirare. Majoritatea femeilor se învinovățesc pentru relațiile eșuate, pentru nefericirea din viața lor sau pentru că sunt singure. Iar în preajma sărbătorilor, când totul este despre oameni, familie, cadouri, sentimentul de singurătate apasă mai tare ca oricând. Poate te simți singură chiar și atunci când ești înconjurată de oameni. Oare de ce?

Îți promit că în următorul articol pe care ți-l trimit, voi aborda acest subiect mai pe larg.

Astăzi, ți-am pregătit câteva răspunsuri la întrebări pe care cu siguranță ți le pui și tu atunci când încă o relație se distruge în fața ta, fără să poți face nimic.

Vom analiza împreună 4 dintre motivele principale pentru care relațiile tale nu funcționează, care nici măcar nu au legătură cu partenerul tău.

Așa cum știi, îmi doresc să creștem împreună și să devenim în fiecare zi o versiune mai bună a noastră, fiecare. Așadar, ne vom concentra pe lucrurile care țin de noi, de fricile noastre, blocaje și traume, și nu pe partener.

Pentru că atunci când ești bine cu tine, vei putea accepta dragostea celui de lângă tine și vei avea o relație fericită.

Ai convingeri limitative despre bărbați și relații
Să știi că nu greșești cu nimic. Convingerile pe care ni le-am format sunt rezultatul experiențelor pe care le trăim. Sunt apărarea noastră în fața situațiilor care ne pot răni, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut.

Poate și tu ai avut relații nefericite sau ți-ai ales parteneri care te-au rănit.

După o astfel de experiență, subconștientul tău formează noi reguli după care să funcționezi, care să te ferească pe viitor să trăiești aceeași dezamăgire. Este o reacție naturală de apărare.

Dar ce nu știe subconștientul nostru este că tu crești, evoluezi, devii mai puternică și poți să iei în piept noi provocări, chiar și când vine vorba despre relații.

Cu toate astea, multe femei repetă aceleași tipare și au parte de eșec după eșec atunci când vine vorba despre relații.

Unul dintre principalele motive pentru care acest lucru se întâmplă este următorul: din cauza experiențelor trecute, ești convinsă că bărbații rănesc și relațiile sunt un chin.

Dar adevărul este altul: doar unii bărbați rănesc și doar unele relații sunt un chin.

Întrebarea importantă pe care trebuie să ți-o pui este de ce ajungi mereu lângă un bărbat care nu te respectă și nu ai parte de o relație fericită.

Convingerile tale determină lucrurile pe care le atragi, iar dacă ai convingerea că bărbații sunt niște măgari, vei respinge bărbatul care nu se încadrează în acest tipar, fără măcar să îți dai seama. Și crede-mă, există și bărbați care știu să prețuiască femeile, dar convingerile tale limitative îi țin la distanță.

Frica și Rușinea
Poate cei mai mari doi dușmani ai femeilor când vine vorba despre respectul pentru propria noastră persoană.

Am învățat să fim cele care împacă, cele care suferă în tăcere, cele care lasă mereu de la ele ca să le fie celorlalți bine.

Ne rușinăm atunci când ne dorim ceva pentru noi sau chiar ne simțim prost. Ne e frică să ne cerem drepturile în relație, în familie, la job, în societate.

Draga mea femeie, acea societate care ne-a lăsat moștenire sentimentele pe care femeile asuprite, fără drepturi, le-au trăit pe pielea lor nu mai există.

Acum, suntem libere să creștem așa cum vrem și să pășim cu curaj spre ceea ce ne face fericite.

Dar în realitate, ne luptăm zilnic cu o mulțime de frici, cu rușinea de a face ceea ce ne dorim cu adevărat și trăim nefericirea pentru că ne refuzăm fără să știm acele lucruri care ne-o pot aduce în viață.

Crezi că nu meriți
Te uiți la mașina ta, sau la lipsa ei, la job, la cât câștigi, la cum îți stă părul, la celulita de pe coapse, la firele albe care apar tot mai des, la riduri, la timpul care trece, la prețul hainelor, la tot ce ai în jurul tău și găsești motive de nefericire.

Și pentru că societatea promovează perfecțiunea de când există și ne spune cum să fim și cum să nu fim, în mintea noastră se face următoarea conexiune:

NU SUNT PERFECTĂ = NU MERIT

Nu e vina noastră. Am crescut într-o societate unde valorile individuale, talentele și unicitatea nu au fost încurajate, ba din contră.

Iar acest lucru a lăsat urme adânci în felul nostru de a fi, în felul în care suntem construiți.

Dar asta nu înseamnă că suntem neputincioase în fața acestor lucruri.

Suntem puternice și libere să ne luăm propriul destin în mâini. Să schimbăm moștenirea emoțională a trecutului în putere interioară, curaj, fericire de durată în relații și în afara lor.

Pentru că doar atunci când vindeci emoțiile negative, rănile și durerea și te accepți și iubești așa cum ești, vei avea relații fericite, lângă oamenii potriviți.

Te invit să facem asta împreună

Author: Gabriel Vasile

Buna, imi place sa scriu despre Craciun, sarbatori, idei de cadouri si brazi de craciun artificiali. De aceea am si facut un magazin online de Craciun.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *