Cum se curata un Computer. Ce trebuie sa stii despre unitatea centrala a calculatorului?

In timp, calculatorul se incetineste, sistemul de operare poate fi cauza principal sau chiar hardware-ul vechi poate cauza acest lucru. O reinstalare de windows poate mari viteza calculatorului. Principalele metode de a curata si a intretine corect un calculator sunt urmatoarele:

  • Foloseste un antivirus care sa iti scaneze calculatorul. De foarte multe ori aceasta cauza este foarte des intalnita.
  • Sterge software- ele nefolositoare,  poti elimina tot software-ul vechi, pe care nu il mai folosesti.
  • Disk cleanup – daca aveti instalat windows 10, veti gasi aceasta optiune. Mai ales cand este necesara stergerea fisierelor care nu va mai sunt folositoare. Cand va folositi de aceasta curatare – clean up system files, nu veti mai putea sa reveniti la versiunea anterioara windows.
  • Sterge driverele vechi pentru ca windows-ul este creat astfel incat sa retina driverele vechi si asa calculatorul dumneavoastra va fi plin de driverele pe care nu le mai folositi.
  • Curatarea registerului este esentiala. Curatarea nu este un lucru greu dar cel mai potrivit ar fi sa faceti un backup de rezerva a datelor din registrul înainte de orice stergere sau utilizeaza un program freeware pentru curatarea registrilor.
  • Curatarea cache-ului pentru ca windows 10 este plin de cache-uri si iti ocupa doar loc pe sistem.
  • Actualizare lista de pornire – din cauza sistemului de operare windows-ul activeaza la pornire foarte multe programe si aplicatii si cu aceasta optiune poti opri aplicatiile de care nu ai nevoie.

Unitatea centrala este formata din mai multe componente

Placa de baza – este placa principala a unui calculator, o component hardware complexa pe care sunt montate multe alte componente hardware ale PC-urilor sau ale altor aparate.

Memoriile RAM si ROM

Memoria RAM poate fi citita si scrisa, viteza este mai mare fata de ROM. Ea este mai scumpa si dimensiunile sunt mai mari. Memoria ROM poate fi scrisa si reprogramata daca este EPROM, viteza este mai mica decat cea RAM ar este si mai ieftina.

Author: Alina Ileana

Realizez articole SEO cat si articole de reviste , am o experienta de peste 3 ani in domeniu.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *