Crestin

Ce inseamna sa fii crestin ortodox

Sa fii crestin ortodox inseamna sa crezi in Dumnezeu, in nasterea lui Iisus Hristis prin sfantul duh. Afi crestin inseamna sa te rogi eventual sa mergi la biserica , iar daca ai pacate mai mari sa te impartasesti si sa te spovedesti la un preot duhovnic.

De la Adam si Eva s-au intamplat multe dar postul facut in rugaciuni poate face minuni. Sunt multe de spus dar respectarea celor 10 porunci nu o spune doar dumnezeu

Calendar crestin ortodox – e bine sa respecti sarbatorile de peste an si chiar sa mergi la biserica duminica

Rugaciuni – rugaciunile se spun in gand sau cu voca tare ori de cate ori ai nevoie de ceva sau esti in vreun impas

Acatistele – acatistele sunt tot rugaciuni inchinate sfintilor care se spun in picioare sau in genunchi

Decalogul – sunt cele 10 porunci lasate de dumnezeu care ar trebui respectate de fiecare crestin ortodox

Cele 10 porunci

  1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău: să nu ai alți dumnezei afară de Mine.
  2. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.
  3. Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.
  4. Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău.
  5. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție.
  6. Să nu ucizi.
  7. Să nu fii desfrânat.
  8. Să nu furi.
  9. Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.
  10. Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.

Cele 10 porunci au fost preluate de pe :

ro.wikipedia.org/wiki/Cele_zece_porunci