Ceaiul de mușețel – secretul tenului perfect

Mușețelul a fost folosit încă din Antichitate, de către romani, egipteni și greci. Încă de pe atunci a fost recunoscut pentru nenumăratele sale proprietăți. În special pentru toate substanțele conținute pentru vindecarea, calmarea și hidratarea tenului. Știai că anumite culturi îl consideră încă secretul tenului perfect?
Într-adevăr, pentru conținutul bogat de antioxidanți și nutrienți, mușețelul este unul dintre candidații de top la secretul tenului perfect. Dacă încă nu știai cât de multe efecte pozitive poate avea asupra tenului tău… A venit momentul să afli tot ce nu știai despre ceai de mușețel: beneficii și impact asupra unui ten perfect!


Proprietățile mușețelului pentru vindecarea și calmarea tenului


Înainte să afli cum a devenit ceaiul de mușețel secretul tenului perfect, trebuie să înțelegi ce anume conține acesta. Care sunt proprietățile care îl recomandă ca leac natural pentru diverse afecțiuni ale pielii și tenului?
Ei bine, în primul rând, mușețelul e bogat în antioxidanți și substanțe antiinflamatorii. Conținutul mare de zinc, magneziu, potasiu și calciu amplifică efectul curativ. Astfel, mușețelul este cel mai bun aliat în lupta cu bacteriile și virușii, accelerând procesul de vindecare. Din acest motiv, este folosit des la tratarea rănilor și zgârieturilor minore. Calmează roșeața tenului, arsurile solare ușoare, și ajută la prevenția și tratarea eczemelor, psoriazisului, rosaceei etc.
Nu în ultimul rând, mușețelul este extrem de bogat în uleiuri volatile. Acestea sunt eliberate în mod accelerat și concentrat prin ceaiul fierbinte de mușețel, în băile de aburi. Din acest motiv, este ideal în hidratarea tenului și redarea strălucirii, vitalității, aspectului curat și neted.


Secretul tenului perfect – Mușețelul în măști cosmetice


Mușețelul are putere hidratantă atât de ridicată, încât poate fi folosit atât în combinație cu alte ingrediente, cât și simplu. Mai exact, o mască pentru față poate fi realizată pur și simplu doar din mușețel, iar rezultatul să fie un ten uluitor de fin. Se înmoaie pur și simplu dischetele demachiante sau alte comprese în ceia de mușețel. Se așază pe față și se lasă să acționeze 5-10 minute.
Cu toate acestea, anumite ingrediente pot accelera și intensifica beneficiile mușețelului pentru ten. Printre aceste ingrediente se numără argila, lămâia, mierea, laptele, propolisul, zahărul și uleiul de măsline. Toate au ca efect o hidratare și mai intensă a tenului, precum și calmarea roșeții, inflamațiilor sau iritațiilor. Un aliat de încredere excelent pentru un ten revigorat, întinerit și profund hidratat.
Nu în ultimul rând, după pregătirea ceaiului, pliculețele de ceai se pot folosi, reci, pentru prevenirea sau tratarea cearcănelor. Conținutul de antioxidanți și antiinflamatoare din mușețel va fi lent eliberat direct pe ten, pentru reîntinerirea pielii. Adio cearcănelor și pungilor de sub ochi.


Secretul tenului perfect – Baie de aburi cu mușețel


Să nu uităm, însă, nici de beneficiile unui ceai de mușețel pentru ten în cadrul băilor de aburi. Un alt motiv pentru care este numit secretul tenului perfect! Uleiurile volatile eliberate în acest fel direct către porii pielii ajută la curățarea în profunzime și revigorarea tenului. Eliminarea punctelor negre și hidratarea puternică a tenului sunt, în acest fel, și mai ușor de obținut!
Pentru a maximiza efectele băii de aburi cu mușețel, se pot adăuga picături de ulei esențial de lavandă. De asemenea, se poate combina cu ceai de mentă sau de tei, pentru energizarea, întinerirea și re-împrospătarea tenului.


Concluzie


Fie că se folosește ca ceai, ca infuzie sau ca decoct, nu există dubii că mușețelul este secretul tenului perfect. Sau cel puțin unul dintre ingredientele esențiale pentru un ten impecabil, lipsit de imperfecțiuni. Este una dintre cele mai rapide și accesibile soluții locale pentru ten și aspectul acestuia. În plus, datorită compoziției perfect non-alergenice, poate fi folosit cu încredere aproape de oricine!

Author: Utopic

Scriem si ne documentam despre subiecte ce ne pasionează si aduc un surplus de valoare tuturor cititorilor. Ne mai puteți găsi și aici: https://utopic-times.com

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum scapi de Insomnie? 5 Sfaturi Mai Puțin Cunoscute - Pedalampenet - […] Ceaiul de mușețel este cel mai cunoscut remediu natural pentru insomnie. Și, probabil, și cel mai eficient în relaxarea…
  2. Top 6 Uleiuri Esențiale Naturale Perfecte pentru Aromaterapie - Pedalampenet - […] va contribui la reducerea anxietății și îmbunătățirea somnului. Alături de o ceașcă de ceai de mușețel aromat, este soluția…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *