Calendar ortodox Decembrie

Romanii au in calendarul crestin ortodox in luna Decembrie una din cele mai mari sarbatori si postul aferent. Ziua este mica noaptea este lunga si afara foarte frig deoarece este iarna. Este vorba de Craciun sarbatoare tinuta de multi crestini.

De asemenea pe data de 1 decembrie romanii sarbatoresc ziua nationala a Romaniei. Impodobirea oraselor incepe cu luminite si frumos oranamentata. De cele mai multe ori se serbeaza cu artificii.

Sunt 31 zile , ziua are 9 ore iar noaptea 15 ore.

Craciunul se sarbatoreste pe 25 decembrie impreuna cu ajunul craciunului pe 24 decembrie. In ultima luna a anului Decembrie e foarte inportant sa scapam de negativism pentru a incepe urmatorul an cu puteri pozitive.

Author: admin

Sunt fotograf, am absolvit un liceu mate-info iar proiectul de atestat de informatica a fost realizarea de site. Ulterior am lucrat ca si fotoreporter, mergant si la facultatea de geografie. In final am absolvit un master de fotografie in cadrul universitatii de arta si design UAD Cluj-Napoca. Am ca hobby drumetiile montane, plimbarile cu bicicleta .

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *