Calendar ortodox august

Calendar ortodox august- tot ce trebuie sa stiti. In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai importante evenimente care au loc in luna august. Ne vom axa atat pe evenimentele cu o insemnatate mare religioasa, cat si pe alte evenimente la fel de importante din aceasta luna.

Sarbatori in calendar ortodox august

6 august – Schimbarea la Fata a Domnului (dezlegare la peste)

15 august – Adormirea Maicii Domnului – Ap. Filipeni II

20 august – Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Despre luna aprilie in calendar

Soarele rasare la ora 06:57 si apune la ora 19:43. La sfarsitul lunii, soarele rasare la 6:38 si apune la ora 19:53.

Evenimente si traditii din luna august

Pe 1 august are loc Revolutia din Varsovia impotriva ocupatiei naziste din Polonia.

Pe 2 august i.Hr o armata condusa de Hannibal a invins o armata romana superiaora numeric in batalia de la Cannae.

Pe 2 august 1939, Albert Einstein si Leo Szilard ii scriu o scrisoare presedintelui Franklin D. Roosevelt indemnandu-l sa inceapa lucrul la proiectul Manhattan pentru a dezvolta o bomba nucleara.

Pe 2 august 1940 Stalin semneaza un decret de creare a Republicii Sovietice Socialiste Moldovenesti pe o parte al pamantului romanesc al Basarabiei, acesta fiind ocupat de Armata Rosie.

Pe 7 august 1858 are loc Conventia de la Paris

Pe 8 august Mitropolitul Moldovei, Veniamin Costachi hotaraste ridicartea Catedralei mitropolitane de la Iasi, unde incepand din anul 1889, se afla racla cu moastele Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Pe 9 august 1945, orasul japonez Nagasaki este devastat de o bomba atomica. Bomba atomica Fat Man este aruncata dintr-un avion american de bombardament, fiind ucise in acea zi peste 39.000 de persoane.

Pe 21 august 1945, Regele Mihai I este somat de catre guvernul lui Petru Groza sa demisioneze, iar in urma refuzului primit, a hotarat sa nu mai semneze decretele de legi.

Mai multe despre calendar ortodox

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *