Albinele au nevoie de hrana potrivita pentru a se inmulti

Pe masura ce ne interesam de domeniul apicol descoperim foarte multe produse noi ale stupului, despre care nu auzim prea multe daca nu suntem familiarizati cu acest subiect. Asta nu inseamna ca ele nu sunt valoroase. In primavara, albinele incep sa iasa la zbor, si aproape zilnic se poate administra hrana pentru albine, sub forma de turte proteice cu inlocuitori de polen pentru suplimentarea rezervelor de proteina din stup. Acest site complex asigura hrana pentru albine. Cantitatea de proteina care se regaseste in stup ajuta la hranirea unui numar mare de larve si stimuleaza familia sa se dezvolte timpuriu. Pe timpul iernii nu este indicat sa se ofere acest tip de mancare, pentru ca albinele nu pot iesi la zbor si din cauza hranii intestinele albinelor se pot umple si pot provoca diaree.

In perioada primaverii exista multe surse de polen, chiar din luna februarie apar florile de alun si de la inceputul lunii martie apar florile de primavara si alti arbusti. Florile de alun apar inaintea ghioceilor, moturile pline de polen apar in primele zile cele mai calde din luna februarie. Aceste flori sustin culesul de polen dar nu este mereu suficient pentru ele si asa ajung sa nu primeasca un aport de polen zilnic. De aceea trebuie sa se inceapa productia de cules de la pomi fructiferi, rapita si chiar si salcam. Cand acestea nu reusesc sa adune suficient polen cu aceasta hrana, albinele pot depune cu o foarte mare usurinta larve. Acest site complex asigura hrana pentru albine.

Sirop ‘Bee Syrup’ cu lamaie 6,5 l

Este ideal pentru albine atat pentru dezvoltarea lor cat si pentru completare. Contine doar: Fructoza 29.3%, Dextroza 38.4%, Maltroza 17.5%, Trioza 12,5%, Zahar 8,5%. Nu contine glucoza.

Turta pentru albine, Apifonda, 12 x 1 kg

Apifonda este o hrana gata preparata speciala pentru albine. Ea este formata din zahar de sfecla granulat, contine un spectru de zahar destinat albinelor. Aceasta hrana contine cristale de zahar care impiedica crearea microcristalelor fine dar si peliculei de sirop fin care nu permite lipirea acestor cristale. Acest site complex asigura hrana pentru albine.

Hrana proteica pentru albine, Ultra Bee Premium, 4.5 Kg

Aceasta hrana proteica pentru albine este indicata sa se administreze la sfarsitul verii si la inceputul toamnei, avand efecte foarte benefice. In timpul sezonului activ este benefica atunci cand sursa de polen este scazuta sau chiar inexistenta.

Porumbul provine din categoria plantelor melifere deoarece albinele primesc cantitati importante de polen. Porumbul cultivat pentru boabe infloreste in luna iunie. In gradina, porumbul se cultiva impreuna cu floarea-soarelui pentru ca albinele sa poata recolta polen de la ambele plante. Porumbul este recunoscut ca cea mai mare planta producatoare de polen. Porumbul permite cu usurinta crearea rezervelor de polen dar si un bun cules pentru dezvoltarea familiilor in anumite perioade. Cea mai importanta planta cara permite pe scara larga recoltarea polenului in cantitati apreciabile si de o calitate superioara este porumbul.

Pentru a putea hrani albinele pe toata durata anului cu plantele melifere acestea se sadesc in gradina astfel incat sa infloreasca de primavara pana toamna tarziu. Este necesar sa le asiguram albinelor o sursa de apa ca ele sa fie reimprospatate mereu. O gradina de legume sau de flori este intr-o anumita masura un sanctuar pentru albine, pentru ca ele se hranesc cu polenul si nectarul florilor. Atat de la flori cat si de la florile pe care le au legumele. Pentru a fi pentru albine cu adevarat un sanctuar, florile cat si legumele trebuie sa se planteze cat mai des pe un spatiu destul de mare ca sa puteti avea flori pe o perioada mult mai lunga.

Pentru a proteja albinele, gradina trebuie sa fie ferita de zgomot, praf si substante daunatoare. Florile si plantele aromatice sunt benefice pentru albine. Este necesar sa protejam albinele deoarece ele asigura polenizarea a circa o treime din fructele si legumele care se cultiva, facandu-le astfel sa rodeasca si sa ne hraneasca cu recolta lor.

Date de contact

Ne gasiti la adresa: Blaj, jud Alba, str. Gh Baritiu, nr 32 (zona industriala, fosta Fabrica Bergenbier); Telefon: +40-745-582-990 / +40-0758-083-784; E-mail: apis.blaj@gmail.com; E-mail comenzi: comenzi@apis-blaj.ro; E-mail facturi: facturari@apis-blaj.ro.

Author: Alina Ileana

Realizez articole SEO cat si articole de reviste , am o experienta de peste 3 ani in domeniu.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *