Activitati de dezvoltare personala

Salutare prietene! In articolul de azi o sa vorbim despre cateva activitati foarte interesante si puternice care te vor ajuta sa duci dezvoltarea ta personala la un total alt nivel.

coach

In primul rand, hai sa vedem ce caracteristici este nevoie sa aiba o activitate de orice fel, pentru a te ajuta sa inveti un anumit domeniu: sa fie distractiva, interactiva si sa inveti fara sa iti dai seama.

Un lucru de care mi-am dat seama, studiind diferite cursuri de dezvoltare personala, este faptul ca majoritatea activitatilor propuse au aceste 3 calitati. Sunt distractive, adica te simti bine cand le faci, sunt interactive, adica comunici si cu alte persoane si creezi legaturi intre tine si acele persoane iar pe viitor ambii puteti folosi aceste legaturi pentru a va ajuta reciproc, iar inca o caracteristica foarte importanta este faptul ca inveti fara sa iti dai seama, adica te distrezi si iti creezi relatii faine cu alti oameni de calitate si in acest timp, mintea ta primeste informatii noi si utile.

Hai sa iti dau cateva exemple de activitati, costumate in jocuri distractive de invatare.

Jocurile, indiferent ca sunt jocuri de echipa sau jocuri in care fiecare este pe cont propriu, este important faptul ca joci impreuna cu alti oameni care isi doresc si ei sa creasca. Jucand jocuri interactive si distractive, informatia se va sedimenta foarte bine in capul tau pentru ca vei invata fara sa te fortezi, de fapt nici nu iti vei da seama ca inveti.

Exemple de jocuri de invatare: Intrebari despre un anumit subiect iar cine raspunde corect la cele mai multe primeste un premiu, desenarea unui anumit subiect iar cine isi da seama despre ce este vorba primeste o recompensa, un alt joc foarte bun pe care imi place sa il practic este ,, jocul observatorului,, , ideea la acest joc este foarte simpla: este nevoie de 3 oameni, 2 fac un anumit exercitiu de dezvoltare personala ( unul este ghidat iar celalalt este ghid, in timp ce al treilea este observator si isi noteaza tot ce a observat ca pot imbunatati cei 2 dar si ceea ce au facut bine ), acest joc mi se pare foarte bun deoarece de multe ori cineva din exterior vede foarte multe lucruri pe care noi, fiind in interactiune, le scapam din vedere.

Exista multe alte exemple de jocuri care te pot ajuta sa iti cresti dezvoltarea persoana, dar momentan insa le poti practica pe acestea si apoi spune-mi cum te-au ajutat.

Author: Paul Gavris

Salut! Ma numesc Gavris Paul si imi doresc sa ajut cat mai mult lume sa iasa din groapa unde am fost si eu o mare parte din viata. O groapa adanca plina de descurajari, bulling si sentimentul constant ca ,,cine sunt eu sa reusesc ceva in viata,,. Am avut un moment decisiv in viata mea cand am spus STOP! Si de acolo a inceput noua mea viata, o viata plina de sentimente placute si implinire. Normal ca mai am si clipe grele, toti avem, dar acum stiu cum sa le gestionez! Hai sa te invat si pe tine cum sa ai viata pe care o vrei! ​https://www.facebook.com/paulgavris7

Share This Post On

1 Comment

  1. continue with the the great work on the site. I love it. Could maybe use some more updates more often, but im sure you got better things to do , hehe. =)

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *