Acatistul Sfantului Stefan – Pentru alungarea duhurilor rele

Acatistul Sfantului Stefan – Se citeste pentru alungarea duhurilor rele

Acatistul Sfantului Stefan se citeste pentru alungarea duhurilor rele. Fiind praznuit de catre Biserica Ortodoxa, Sfantul Stefan este sarbatorit in fiecare an pe 27 decembrie. Conform Noului Testament, acest Sfant se tragea din Ierusalim, el avand origini iudaice. El este recunoscut si ca fiind primul martir crestin condamnat de catre autoritatile Iudaice.

Acatistul Sfantului Stefan – Se citeste pentru alungarea duhurilor rele

Sfantul a fost luat de Iisus Hristos sub aripa sa pentru a-l urma pretutindeni, el luand parte la faptele, dar si la minunile sale. Sfantul a fost numit Arhidiacon, functie care prevedea ca acesta sa-i conduca pe diaconi. Stefan a starnit atentia fariseilor, ei fiind nemultumiti de faptul ca incerca sa aduca oameni de partea sa si convertea oamenii la crestinism. Imediat ce a devenit diacon, Sfantul Stefan a fost dus inaintea Sinedriului, acesta fiind pus sub acuzatia de blasfemie la adresa lui Moise si a lui Dumnezeu.

Fiind gasit vinovat de blasfemie, el este condamnat la moarte prin lapidare. Este scos in afara cetatii si ucis prin lapidare, devenind in acest fel primul martir ucis pentru ca a marturisit credinta pe care o avea in Iisus printr-o cuvantare inainte de moartea sa. El a marturisit aceasta credinta inainte de a-si da duhul si a merge la ceruri. Urmand exemplul lui Iisus, sfantul acesta cere iertare lui Dumnezeu pentru cei care l-au ucis.

Conform informatiilor din Noul Testament, printre cei care l-au judecat si asistat la sacrificiul sau se numara si Saul. Saul este convertit ulterior la crestinism, el avand sa devina Sfantul Pavel. Locul in care a fost ingropat Sfantul Stefan a fost descoperit in anul 415, iar din anul 560 moastele sale se afla in biserica „San Lorenzo fuori le Mura”. Crestinii se roaga folosindu-se de Acatistul Sf. Stefan, acesta fiind citit mereu pentru alungarea duhurilor rele.

mai multe acatiste

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *