Acatistul Sfântului Nectarie – Sanatate, loc de munca

Acatistul Sfântului Nectarie – Sanatate, loc de munca

Acatistul Sfantului Nectarie – Sanatate, loc de munca este folosit des pentru a rezolva problemele de acest fel. Stabilindu-se in insula Hios, tanarul Anastasie preda religia la o scoala de copii. Se decide sa intre in viata monahala, acesta simtiand chemarea lui Hristos si primind tunderea monahiceasca in noiembrie 1876. In acest moment el primeste numele de Lazar, iar mai tarziu ajunge sa primeasca numele de Nectarie, acesta purtand numele resppectiv pentru toata viata sa.

Acatistul Sfântului Nectarie – Sanatate, loc de munca

Acesta termina studiile la Atena in anul 1885, fiind luat de catre patriarhul Sofronie ca ucenic. Este hirotonit preot, urmand sa ajunga in final mitropolit de Pentapole. Serveste timp de mai multi ani ca secretar al patriarhiei, el fiind si predicator la biserica Sfantul Nicolae din Cairo. Dumnezeu ii daruieste acestuia multa smerenie, dar si rabdare, precum si blandete. Datorita acestor calitati, acesta este cautat de credinciosi si iubit de catre toti.

Diavolul a incercat sa-l loveasca pe ierarhul Nectarie cu arma inviodiei si geloziei, el incepand sa fie vorbit de rau patriarhului. Tulburandu-i pe toti, este eliberat din slujirea arhiereasca, acesta ajungand sa-si ceara iertare pentru tot ce a facut. Fiind defaimat de ai sai, sarac si nebagat in seama, el se indreapta catre Dumnezeu si isi pune sperantele in acesta. Devine predicator, dar si profesor al unei scoli de teologie pana in anul 1894. Formeaza cativa tineri iubitori de Hristos, facand siu slujbe misionare in toate parohiile situate in jurul orasului Atena.

Construieste o manastire intre anii 1904 si 1907, retragandu-se in aceasta manastire, acesta ducand o viata de rugaciune, dar si de daruire totala fata de Dumnezeu. El le oferea rugaciune, binecuvantare, dar si cuvinte de folos sufletesc tuturor persoanelor cu care intra in contact. Pentru toate aceste fapte Dumnezeu i-a oferit acestuia Harul Duhului Sfant, multi saraci si bolnavi venind la el. Acesta a poruncit chiar maicilor sa ajute pe oricine venea la manastire.

mai multe acatiste

acatistul sfantului nectarie

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *