Acatistul Sfantului Luca al Crimeei – Pentru probleme

Acatistul Sfantului Luca al Crimeei – Ocrotitorul bolnavilor, izbavirea de o anumita problema sau ispita ce ne apasa

Acatistul Sfantului Luca al Crimeei este folosit pentru izbavirea de o anumita problema. Sfantul Luca al Crimeei este un sfant din epoca noastra, el fiind initial un medic al trupului si anume un chirurg, iar mai tarziu devenind un medic al sufletelor. El a spus ca iubeste patimirea pentru ca prin intermediul acesteia se poate curati sufletul. Sfantul mai este numit si ca doctor „fara-de-arginti”, acesta patimind pentru credinta lui Hristos in temnitele comuniste. Sfantul se naste intr-o familie princiara, el devenind un bun chirurg, dar si un profesor universitar foarte apreciat.

Acatistul Sfantului Luca al Crimeei – Ocrotitorul bolnavilor, izbavirea de o anumita problema sau ispita ce ne apasa

Acest chirurg refuza sa opereze fara icoana Maicii Domnului pe peretele salii, el fiind un marturisitor al credintei in Hristos, dar si un titan al stiintei. Ofera lumii o minunata lectie in ceea ce priveste jertfirea de sine, dar si de slujire a semenilor de sfintenie. Sfantul se naste in anul 1877, el provenind dintr-o familie cu radacini stramosesti. Desi devine un cunoscut chirurg, acesta ia totusi decizia de a deveni preot, el hirotonosindu-se intru preot in anul 1921. Acest lucru nu a bucurat conducerea comunista a vremii, parintele primind numele monahal de Luca. Dupa hirotonisire, bolsevicii il vor aresta imediat, iar din acest moment incepe practic patimirea sa. Are loc un lung sir de pribege si suferinte in inchisorile sovietice.

Fiind un chirurg foarte bun, el primeste totusi accepotul de a opera in spitalele de prin inchisorile prin care este purtat. Fiecare operatie incepea si se termina cu o rugaciune pentru Maica Domului. In 1946 dupa ce a terminat perioada de detentie, Sfantul Luca imparte banii primiti ca premiu orfanilor de razboi. Predicile sale sunt ascultate de multi, iar Acatistul Sf. Luca al Crimeei este folosit pentru ocrotirea bolnavilor.

mai multe acatiste

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *