Acatistul Sfantului Gherasim – Pentru bolnavi

Acatistul Sfantului Gherasim – Se citeste pentru cei chinuiti de boli

Acatistul Sfantului Gherasim se citeste pentru cei chinuiti de boli. Sfantul Gherasim are doua zile de praznuire in timpul anului bisericesc si anume pe 20 octombrie si pe 16 august. El face parte dintr-o familie de nobili bizantini, bunicul sau Luca Notara fiind ultimul prim ministru din Imperiul Bizantin.

Acatistul Sfantului Gherasim – Se citeste pentru cei chinuiti de boli

Sfantul s-a nascut in anul 1508, locul de nastere al acestuia fiind satul Trikkala din Peloponez. Inca de tanar a fost calugarit in insula Zakintos, el primind ulterior Schimba Mare in Muntele Athos. Mergand in Ierusalim, acesta a stat timp de 12 ani, iar in acest timp a fost hirotonit ca diacon, dar si preot de catre Patriarhul Gherman. Acesta petrece o vreme in Creta, dar si in Zakyntos, iar in anul 1555 soseste in Kefalonia.

Primii cinci ani ii petrece intr-o pestera din Lassi, iar in anul 1550, Sfantul Gherasim ia decizia de a se muta in Omala, aceasta fiind o regiune importanta a Kafaloniei, el restaurand o biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului. Infiinteaza o manastire de maici, el numind aceasta manastire „Noul Ierusalim”. Manastirea pe care a realizat-o avea un important rol social, ea purtand de grija celor saraci. La scurt timp dupa ce a fost fondata aceasta manastire, ea a devenit un important centru de caritate. Sfantul s-a invrednicit de la Dumnezeu cu o multime de daruri, acesta fiind recunoscut pentru vindecarile trupesti, dar si sufletesti pe care le savarsea. De asemenea, acesta mai avea si puterea de a alunga duhurile necurate. Sfarsitul vietii pamantesti a Sfanului a fost pe 15 august 1579, acesta mutandu-se la Domnul la aceasta data. Dupa moareta sa, trupul sau a fost de doua ori inhumat, dar si deshumat intact, lucru care a dus la canonizarea sa oficiala din partea Bisericii.

mai multe acatiste

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *