Acatistul Sfantului Arsenie Boca – Pentru casatorie

Acatistul Sfantului Arsenie Boca – Pentru casatorie, liniștirea, împăcarea și mântuirea sufletelor

Acatistul Sfantului Arsenie Boca este folosit pentru casatorie si liniste. Sfantul Arsenie Boca a fost un parinte, artist plastic, dar si teolog ortodox roman, el fiind staret la Manastirea Brancoveranu, dar si la Manastirea Prislop. Datorita personalitatii sale cunoscute, multi credinciosi ajungeau la el pentru a-i cere sfatul. Acest Sfant este considerat a fi unul dintre cei mai mari duhovnici romani ai secolului XX, iar la mormantul sau din Manastirea Prislop se perinda un numar mare de pelerini.

Acatistul Sfantului Arsenie Boca – Pentru casatorie, liniștirea, împăcarea și mântuirea sufletelor

S-a nascut in anul 1910, urmand Liceul National Ortodox din Brad, Hunedoara. In 1935, devenind absolventul Academiei Teologice, acesta este hirotonit citet si ipodiacon. In Vinerea Izvorului Tamaduirii din 1940, Sfantul este uns in monahism, iar in 1942 este ridicat la treapta preoteasca, fiind numit staret al Manastirii Brancoveanu. Dupa ocuparea tarii de armata sovietica, Parintele Arsenie este atestat, dar este eliberat in 1945 in urma presiunilor bisericii. Este arestat din nou in 1948,  fiind eliberat tot in acelasi an. Boca devine staret, iar locasul de cult in care isi desfasoara activitatea este transformat in manastire.

In anul 1959 i se insceneaza nereguli financiare, fiindu-i interzis lucrul la altar, de aceea din 1968, pana in 1984 devine pictor bisericesc. Dupa 1984 se retrage in chilia sa, iar pe 28 noiembrie 1989 se stinge din viata la 79 de ani. A fost inmormantat dupa dorinta sa proprie la manastirea Prislop, acesta fiind unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din tara. In ultimii ani, un numar de 20.000-40.000 de oameni au ajuns la locul de veci al Sfantului Arsenie Boca. Credinciosii citesc Acatistul Sf. Arsenie Boca pentru casatorie, liniste, impacare, dar si pentru mantuirea sufletelor. Acestia isi pun sperantele in acest Sfant pentru a trece cu bine peste toate greutatile.

mai multe acatiste

Author: crestinortodox

Hi! Imi place sa scriu despre diverse teme de interes mai mic sau mai mare. Sper ca te ajut mult prin ceea ce am scris aici si iti va face placere sa citesti informatiile de pe blog.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *