Sinaxar 3 septembrie

Sinaxar pentru 3 septembrie : pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Antim , pomenirea sfintei Febe , pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Teoctist , pomenirea Sfântului Zinon , pomenirea Sfintei Vasilisa din Nicomidia , pomenirea Sfântului Aristion , episcopul Alexandriei din Cilicia , pomenirea Sfântului Hariton. Pomenirea Sf. Mucenic Arhontiul , pomenirea celui întru sfinţi împăratul Constantin cel Nou (cel Tânăr) , pomenirea Sfântului noului Mucenic Polidor , Neofit si Meletie

Urmariti asa dar sfintii de pe 3 septembrie amintiti in sinaxar

Sfântul Sfinţitul Mucenic Antim sinaxar 3 septembrie

Antim este succesorul lui Chiril la biserica Nicomidiei. Biserica cu hramul mucenicului se gaseste la Galati. Sfantul Mucenic Antim a fost episcop al Nicomidiei intre 284 si 303 .

sfanta Febe sinaxar 3 septembrie

diaconiță a Bisericii din Chenhrea (Grecia). Febe era o femeie destul de înstărită. Sa mai numit si Fiva (Febe). Un centru de abilitate si reabilitate din cluj-napoca ii poarta numele.

Cuviosul Părintele nostru Teoctist sinaxar 3 septembrie

Teoctist din Palestina (+467) a fost un mare ascet . Cartea pdf Viața și acatistul Sfântului Cuvios Teoctist din Palestina are 62 pagini si se gaseste la 5 lei pe internet sau la pangarele bisericilor.

fântul Zinon

Sfinta Vasilisa sinaxar 3 septembrie

Sfintele Mucenițe Vasilisa și Anastasia erau din marea cetate Roma . i s-au tăiat sânii şi mâinile şi picioarele şi limbile şi la sfârşit li s-au tăiat şi capetele de sabie. Sfânta Vasilisa trăia la Nicomidia. a dat-o pe sfânta Vasilisa să fie mâncată de doi lei. Aceasta însă rugându-se cu stăruinţă, leii nu s-au atins de ea.

Sfântul Aristion

S-a născut în localitatea Aribazo din eparhia Apamea, în Siria. Aristion a fost sfinţit episcop de Isso în Cilicia. Liceul de arte din Oradea are un cor care ii poarta numele. Ansamblul coral Ariston a reprezentat Mitropolia Clujului la concursul national de muzica Ecleziala laudati pe Domnul.

Sfântul Hariton

Cuviosul Hariton era din eparhia Licaoniei . Gasiti si o carte despre el sau puteti rasfoi: Noul Mucenic Hariton de la Manastirea Crna Reka pdf. Cartea de cumparat are 116 pagini si se gaseste la putin peste 5 lei.

Sf. Mucenic Arhontiul

împăratul Constantin cel Nou (cel Tânăr)

Constantin al IV-lea a avut doi copii .

Sfântul noului Mucenic Polidor

Neofit si Meletie

Sfinţii Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânişoara sunt doar doi dintre nenumăraţii sihaştri care s-au nevoit în preajma Mănăstirii Cozia. Sunt sfintii romani amintiti pe 3 septembrie. La bătrâneţe, însă, nemaiputând coborî din peşteră cale îndepărtată, s-a rugat lui Dumnezeu şi prin grija Maicii Domnului a izvorât un  izvor de apă chiar înaintea peşterii sale, care curge şi astăzi, fiind numit: „izvorul lui Meletie”.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *