Pustnicii României – Între Cer și pământ

Acest reportaj ii are in prim plan pe Parintele Proclu Nicau, fratele Ioan , Pistnicul Onufrie,  Parintele Irineu de la Ponor dar si multi altii.

“Au renunţat la lume şi la viaţa din mijlocul ei pentru a-l sluji pe Dumnezeu şi a trăi doar în rugăciune. Ei sunt pustnicii României, cei care au decis să se izoleze în încercarea de a se apropia de Dumnezeu.

Toată lumea construieşte, toată lumea fuge după bani…şi Biserica. Construieşte continuu, ceea ce nici mie nu-mi place prea mult. Au televizor, au calculator, au de toate”,  atransmis parintele Onufrie. “Mi-a spus chiar un ucenic: «Noi mergem cu ştiinţa înainte, mata eşti de ală vechi, de munte», atunci eu am spus «Tu du-te cu ştiinţa, eu mă duc cu ăla vechi înainte»“, a mai declarat parintele.

Fratele Ioan este un calugar pe care il vei  putea gasi in Campulung Molodovenesc. Acesta traieste in Raraul, o veche vatra sihastreasca care a aparut in secolul  XIV-XV.  Acesta obisnuieste sa circule prin padurile din imprejurimi si sa discute cu toate persoanele care ii ies in cale.

Toti acesti pustinici si-au dedicat viata lui Dumnezeu si au preferat sa se izoleze din orasele mult prea agglomerate.  Asa cum Fratele Ioan s-a izolat in padure si multi alti pustnici au facut acelasi lucru. Ceea ce este bine in Campulung Moldovenesc este ca localnicii in vin vizita si ii aduc mancare calda.

A-ti dedica viata biericii nu este un lucru nou. Doar asa poti invata cum sa fii bun si cum sa imparti cu aproapele tau tot ce detii.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *