Pr. Dan Damaschin, părinte a mii de copii

Preotul Dan Damaschin din Iasi mai este numit si ingerul copiilor sau parintele a mii de copii. Acesta a reusit sa duca la bun sfarsit o campanie de ajutoare pentru 7020 de copii.

Numarul de copii pe care acest parinte a reusit sa ii ajute este intr-o continua crestere. Putem spune ca pana in prezent parintele a reusit sa duca la bun sfarsit tot ce si-a propus dar asta cu ajutorul localnicilor.

Acesta  a declarat ”Sunt doar un om cu limite, care a fost rânduit de Dumnezeu să se afle într-un loc cu foarte multe persoane încercate, mame bolnave cu foarte mulți copii acasă, mame abandonate de soți chiar în cele mai grele clipe ale vieții, atunci când ar trebui să fie cel mai fericite, vorbim aici despre momentele sarcinii și nașterii. De asemenea, ne ocupăm de numeroase mame bolnave cu mulți copiii acasă, care trăiesc în sărăcie și alte cazuri asemănătoare. Pentru că Dumnezeu m-a rânduit să mă aflu într-o astfel de realitate mai grea, trebuie să găsesc și soluții față de problemele lor, pe lângă sfaturi duhovnicești și rugăciuni.
‘Am constatat faptul că mai frumos vorbești unui om despre Dumnezeu atunci când l-ai îmbrăcat, când l-ai spălat, când i-ai dat de mâncare. În urmă cu 14 ani, am plecat la drum cu câțiva copii ai mamelor, care se aflau în Maternitate. De la an la an, au venit lângă noi noi și noi cazuri. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ‘Cuza Vodă’ din Iași este cel mai mare număr de nașteri. De asemenea, la Iași vin și alte cazuri sociale grave din toată Moldova. Am ajuns să avem în grijă mame și copii nu doar din acest oraș, ci și din județele limitrofe. Anul acesta ne-am propus să ajutăm un număr de aproximativ 5.800 de copii.”

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *