Origami – arta care te lasa fara cuvinte

Origami este un obicei stravechi  din Japonia care dateaza de peste 1.000 de ani si care treptat s-a transformat intr-o adevarata arta. Totul consta in plierea hartiei intr-un mod cat mai frumos si mai elegant. Termenul provine din limba japoneza “ Ori” inseamna impaturit si “ Kami” inseamna hartie.

Cu toate astea se spunea ca primii care au descoperit aceasta arta sunt chinezii iar asta se intampla acum 2.000 de ani. Chinezii nu au dorit sa impartaseasca si cu alte tari aceasta minunata arta si de aceea nu s-a descoperit pana cand nu a ajuns in Japonia. Era considerata a fi o activitate eleganta.

In prezent origami este cel mai des practicat de catre copii impreuna cu bunciii sau cu parintii. Este o activitate relaxanta care se bucura de aprecierea copiilor cat si adultilor. In traditia japoneza se crede ca persoana care reuseste sa creeze un numar de 1.000 de origami isi va putea indeplini o dorinta. La inceput figurinele din origami erau realizate in scop religios. Dupa aceea oamnii au inceput sa realizeze fel de fel de obiecte ca accesorii de décor sau pur si simplu pentru divertismentul si pentru recreerea lor.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *